Anläggningen

              dsc01302.jpg

Det finns i nuläget tre turistanläggningar bestående av privatägda hus som ligger nära Suan Son Beach ca 3 km från Ban Phe stad. De heter Pinery Park Resort, Safir Village och Thailand Dream Village (TDV). Pinery Park är den äldsta och liknar ett bostadsområde, den består av 150 hus. Safir och TDV är nyare och ser mer ut som små hotellområden.

Både Safir och TDV består av 4 etapper. Safir 1-4 samt TDV 1 & 2 har ca 5-15 hus i varje del. TDV 3 har 21 hus och lite mer luft och gräsytor än de övriga. Den nya anläggningen TDV 4 blev klar hösten 2014 och har 18 hus. Det finns två pooler på Safir, medan alla de fyra etapperna på TDV har varsin pool.

TDV1 och TDV2 ligger brevid varandra, där hittar man även anläggningens huvudkontor. Bilder från TDV1 & TDV2 hittar du här. Knappt 5 minuters promenad därifrån ligger TDV3 och TDV4 brevid varandra, här ligger också ett mindre servicekontor samt anläggningens restaurang som drivs att de omåttligt populära Dow och Jake. Bilderna på denna sida är från TDV3. Bilder från TDV4 hittar du här. Bredvid TDV 4 finns ett litet ett litet avgiftsbelagt gym. 

Det svenska bolaget Thailand Dream Village AB som sålde husen på TDV 1-3 investerade lite för mycket pengar på TDV4 och gick under 2011 i konkurs. Detta är ju inget som påverkar er som hyr hus på TDV, eftersom ni hyr huset av husägaren (som självklart äger huset till 100%). Det var ett annat bolag , ett thailändskt, som tog över husförsäljningen på den nya anläggningen TDV4. Där är alla hus nu också sålda. Däremot finns det begagnade hus till salu på alla 4 etapperna.

Safir och TDV håller mycket hög standard. På TDV har alla hus obegränsat trådlöst wifi via fiber.

Barn är ju barn, men man har som förälder ett ansvar att se till så att ens barn inte stojar och skriker alltför mycket, de husägare som är på plats vill gärna njuta av en lugn och skön semester i sitt eget hus.

En semester här är riktigt prisvärd och avslappnande för alla generationer!

För fler bilder från anläggningen, klicka här. 

 

 dsc01241.jpg

Kostnader som betalas på plats direkt till anläggningen:

El & vatten:                         ca 400:-/vecka (ca 1200 Baht, vid sparsam AC-användning)

Obligatorisk städning+byte av handdukar ca 600:-/vecka (stor städning samt byte av badhanddukar, handdukar & lakan i hela huset). Exakt summa per vecka är 1300 Baht för hus med 2 sovrum och 1500 Baht för hus med 3 sovrum, samt per vecka 300 Baht/dubbelsäng och 200 Baht/enkelsäng.

Ev. spjälsäng:                      ca 200:-/vecka

Ev. barnstol:                        ca 100:-/vecka

 

Transporter som vi kan hjälpa till att ordna:

Moped med sidovagn (Sareng): ca 600:-/vecka (1800 Baht)

Minivan, flygplatsen-Ban Phe:  ca 900:-/väg för 4-9 personer (ca 11-12 passagerarsäten, 2700-3000 Baht beroende på vilket bolag man använder),

man får räkna med 1 säte för chaufför samt 2 säten för bagage som inte får plats längst bak.

Personbil ca 800:-/väg för 1-3 personer (2500 Baht), man får räkna med 1 säte för chaufför och 1 säte för bagage som inte får plats i kofferten p.g.a. stor gastank där.

 

Klicka på bilden av Sarengen nedan för att få upp den i större storlek:

                              

 

                   Andra hus på Thailand Dream Village 1 och 2 hittar du här.

                   Andra hus på Thailand Dream Village 3 hittar du här:

                   Andra hus på Thailand Dream Village 4 hittar du här:

 

       dsc02380.jpg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)